Ali je toplotna črpalka učinkovita izbira za ogrevanje energetsko sanirane hiše? 

Delavnica je za udeležence brezplačna. Število mest je omejeno.

V uvodu delavnice bomo predstavili celovito energetsko sanacijo tipične hiše, nato bomo nekaj pozornosti namenili toplotnim črpalkam, (kaj pomeni voda-voda, zrak-voda, kaj pomeni bivalentno obratovanje) prikazali, koliko električne energije potrebuje tipična toplotna črpalka ter kakšni so okvirni stroški za energijo, če uporabimo toplotno črpalko in kakšni, če uporabimo ekstra lahko kurilno olje. 

Delavnica Žužemberk

 

Kdaj?

Žužemberk, četrtek, 28. marec 2019 ob 17.00 – 18.30

Kje?

Sejna soba Občine Žužemberk, Grajski trg 33, Žužemberk. Kako do nas? Parkiranje je možno brezplačno v neposredni bližini.

Delavnica Dolenjske Toplice

 

Kdaj?

Dolenjske Toplice, četrtek, 11. april 2109 od 17.00 do 18.30.

Kje?

Sejna soba v I. nadstropju Kulturno kongresnega centra Dolenjske Toplice, Sokolski trg 4, Dolenjske Toplice. Kako do nas?

Prijava na delavnico

Glavni vsebinski poudarki delavnice 

 

  • Kaj pomeni toplotna črpalka voda-voda, zrak-voda?
  • Kaj pomeni bivalentno obratovanje?
  • Koliko električne energije potrebuje toplotna črpalka?
  • Kakšni so okvirni stroški za energijo, če uporabljam toplotno črpalko v primerjavi z uporabo kurilnega olja?

Komu je delavnica namenjena?

 • Vsem, ki želijo s čim manjšimi investicijskimi stroški doseči čim večje finančne prihranke pri toplotni oskrbi stavbe.

 • Tistim, ki želite spoznati in razumeti fizikalne pojave in termodinamične zakonitosti.

 • Vsem, ki želite svojo investicijo zavarovati z znanjem in se odločiti na podlagi empiričnih izračunov in najboljše prakse in že prvič investicijo v energetsko sanacijo ovoja stavbe izvesti pravilno. Vsi dobro vemo, da je sanacija neustrezno izvedene sanacije lahko zelo draga in zamudna.

 • Tistim, ki želijo postati čim bolj energetsko samozadostni čim manj odvisni od zunanjih dejavnikov (pripravljamo celo serijo delavnic, omenjena je prva v seriji).

 • Vsem, ki razmišljajo o gradnji in želijo optimizirati investicijo v ogrevalne in druge energetske sisteme (pripravljamo celo serijo delavnic, omenjena je prva v seriji).

Zakaj ne smete zamuditi te delavnice?

 • Ker je vsebina delavnice zasnovana na resničnih praktičnih primerih in najboljših praksah.

 • Ker vas bomo oborožili z znanji, s katerimi boste lažje izbirali in izbrali najboljše ponudbe na trgu (in vas različni prodajalci ne bodo več uspeli prepričati v dražje in manj učinkovite investicije).

 • Ker vam bomo predstavili težave drugih investitorjev, ki jih je nepoznavanje rešitev drago stalo.

 • Ker želimo, da pri načrtovanju energetskega koncepta pri novogradnji ali sanaciji čim bolj zmanjšate možnosti za drage napake tako pri odločitvah kot izvedbi.

 • Ker vam bomo pomagali poiskati prihranke za vaš družinski proračun.

Delavnico bo izvedel dr. Simon Muhič

 • Dr. Muhič je član številnih strokovnih združenj, med drugim Slovenskega združenja za energetiko, American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers, upravnega odbora EU projekta COST in še bi lahko naštevali.
 • Od leta 2011 je energetski manager občine Ivančna Gorica, kjer je zasnoval in vodil številne odmevne projekte. Eden bolj odmevnih je zasnova skoraj nič emisijskega območja Vzgojno-izobraževalnega centra v Ivančni Gorici. Od leta 2013 je direktor malega podjetja, Inštituta za obnovljive vire energije in učinkovito rabo eksergije, INOVEKS d.o.o., ki aktivno sodeluje pri razvoju skoraj nič-energijskih tehnologij ter na področju kakovosti zraka v prostorih. Za sodelovanje pri razvoju sistema skoraj nič-energijske stave s sistemom SOLINTERRA je dobil nagrado TARAS.
 • Dr. Simon Muhič želi kot inovativen, praktičen in energetski strokovnjak vse obetavne energetske tehnologije ter njihovo kombinacijo preveriti tudi v praksi, zato je njegov dom edinstven energetski laboratorij. Na delavnicah vam bo na podlagi izkušenj zaupal, kaj se je iz svojih empiričnih metod naučil in pri čem se visokoleteče komercialne obljube niso uresničile.

 

Stopite v stik z nami

Informacije glede delavnic ter strokovnih vsebin in druge vsebine operacije vam lahko posredujemo na različne načine. Lahko nas pokličete, nam pišete na e-naslov ali prek spletnega obrazca. Priporočamo vam, da se prijavite tudi na naša obvestila, prek katerih vas bomo obveščali o novih vsebinah na tej spletni strani ter vas povabili na brezplačne delavnice.

 

+386 1 600 3000

PO-PE: 8.00-15.00