dr. Simon Muhič

Simon Muhič je leta 1998 diplomiral na univerzitetnem študiju Fakultete za strojništvo v Ljubljani na smeri Energetika in procesno strojništvo. Takoj po diplomski nalogi se je zaposlil na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani kot raziskovalec na Katedri za okolje in prenos toplote in snovi v zgradbah. Leta 2001 je zagovarjal magistrsko nalogo z naslovom Kakovost in distribucija zraka ne delovnem mestu v zaprtih prostorih, leta 2005 pa doktorsko disertacijo z naslovom Porazdelitev in kakovost zraka pri lokalni klimatizaciji. Za slednjo je prejel tudi Trimo raziskovalno nagrado.

Služboval je na Fakulteti za strojnišvo Univerze v Ljubljani in v podjetju SiNECO d.o.o., nato pa je leta 2007 ustanovil lastno podjetje SIMUTEH, Dr. Simon Muhič s.p. S svojim delovanjem je intenzivno razvijal trg inženirskih simulacij v Sloveniji ter sodeloval pri različnih raziskavah, predvsem na področju inovativnih rešitev na področju učinkovite rabe energije in implementacije obnovljivih virov energije. Iz tega naslova ima skupaj s soavtorji podeljene tri patente.

Od leta 2011 je energetski manager občine Ivančna Gorica, kjer je zasnoval in vodil številne odmevne projekte. Eden bolj odmevnih je zasnova skoraj nič emisijskega območja Vzgojno-izobraževalnega centra v Ivančni Gorici. Od leta 2013 je direktor malega podjetja, Inštituta za obnovljive vire energije in učinkovito rabo eksergije, INOVEKS d.o.o., ki aktivno sodeluje pri razvoju skoraj nič-energijskih tehnologij ter na področju kakovosti zraka v prostorih. Za sodelovanje pri razvoju sistema skoraj nič-energijske stave s sistemom SOLINTERRA je dobil nagrado TARAS.

Dr. Muhič je član številnih strokovnih združenj, med drugim Slovenskega združenja za energetiko, American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers, upravnega odbora EU projekta COST in še bi lahko naštevali.

Od oktobra 2012 opravlja funkcijo dekana in predavatelja na Visoki šoli za tehnologije in sisteme (VITES) in nato na Fakulteti za tehnologije in sisteme (FTS), pri čemer je ves čas delno zaposlen v svojem podjetju. Leta 2014 je bila visoka šola preoblikovana v fakulteto, letos pa se je preimenovala v Fakulteto za strojništvo Univerze v Novem mestu. Dr. Muhič je bil letos izvoljen v naziv redni profesor.

Pedagoško delo dr. Muhiča se od leta 2008 kaže v 55 delih, od tega v 32 v zadnji dobi izvolitve. Je mentor številnim študentov, avtor ali soavtor učbenikov ter drugih učnih gradiv. Predaval je na več tujih univerzah, njegovo strokovno delo pa se odraža v številnih strokovnih člankih, ekspertizah, poročilih, študijah ter prispevkih na strokovnih konferencah.   

Dr. Simon Muhič želi kot inovativen, praktičen in energetski strokovnjak vse obetavne energetske tehnologije ter njihovo kombinacijo preveriti tudi v praksi, zato je njegov dom edinstven energetski laboratorij. Na delavnicah vam bo na podlagi izkušenj zaupal, kaj se je iz svojih empiričnih metod naučil in pri čem se visokoleteče komercialne obljube niso uresničile.

 

 

Stopite v stik z nami

Informacije glede delavnic ter strokovnih vsebin in druge vsebine operacije vam lahko posredujemo na različne načine. Lahko nas pokličete, nam pišete na e-naslov ali prek spletnega obrazca. Priporočamo vam, da se prijavite tudi na naša obvestila, prek katerih vas bomo obveščali o novih vsebinah na tej spletni strani ter vas povabili na brezplačne delavnice.

 

+386 1 600 3000

PO-PE: 8.00-15.00