Kako energetsko sanirati in graditi stavbe, da bodo skoraj nič energijske?

Delavnica je za udeležence brezplačna. Število mest je omejeno.

Bodoči investitorji v sanacije in novogradnje stavb se srečujemo z vprašanji, kot so, kaj sploh so skoraj nič-energijski objekti ter kakšne tehnologije uporabiti, da je stavba, pa naj bo novogradnja ali adaptirana obstoječa, skoraj nič-energijska. 

Delavnica Ivančna Gorica

 

Kdaj?

Ivančna Gorica, petek 27. septembra 2019 od 18.00 do 19.30.

Kje?
Sejna soba Občine Ivančna Gorica, Sokolska ulica 5, Ivančna Gorica. Kako do nas? Parkiranje je možno brezplačno v neposredni bližini.

Delavnica Trebnje

 

Kdaj?

Trebnje, torek, 17. september 2019 od 18.00 – 19.30

Kje?

Mala sejna soba občine Trebnje, Goliev trg 5, Trebnje. Kako do nas?

Glavni vsebinski poudarki delavnice

Na realnih primerih iz nedavne prakse vam bomo na delavnici predstavili različne objekte, ki so bili sanirani v skoraj nič-energijskem konceptu. In to z uporabo že dolgo poznanih in preverjenih tehnologij in gradiv, ki so cenovno zelo dostopne.

Predstavili vam bomo metode cenovne in tehnološke optimizacije ukrepov za dosego želenega standarda. In pa seveda, koliko vas bo ta “skoraj nič-energijskost” stala skozi čas uporabe stavbe po izvedeni sanaciji oziroma gradnji.

Komu je delavnica namenjena?

 • Lastnikom in vzdrževalcem enostanovanjskih in večstanovanjskih stavb, ki načrtujejo energetsko sanacijo  

 • Vsem, ki želijo s čim manjšimi investicijskimi stroški doseči čim večje finančne prihranke pri toplotni oskrbi in prezračevanjem stavbe.

 • Vsem, ki želite svojo investicijo zavarovati z znanjem in se odločiti na podlagi empiričnih izračunov in najboljše prakse in že prvič investicijo v energetsko sanacijo ovoja stavbe in prezračevanja izvesti pravilno. 

 • Tistim, ki želijo postati čim bolj energetsko samozadostni čim manj odvisni od zunanjih dejavnikov (pripravljamo celo serijo delavnic, omenjena je prva v seriji).

 • Vsem, ki razmišljajo o gradnji in želijo optimizirati investicijo v ogrevalne in druge energetske sisteme (pripravljamo celo serijo delavnic, omenjena je prva v seriji).

Zakaj ne smete zamuditi te delavnice?

 • Ker je vsebina delavnice zasnovana na resničnih praktičnih primerih in najboljših praksah.

 • Ker vas bomo oborožili z znanji, s katerimi boste lažje izbirali in izbrali najboljše ponudbe na trgu (in vas različni prodajalci ne bodo več uspeli prepričati v dražje in manj učinkovite investicije).

 • Ker vam bomo predstavili težave drugih investitorjev, ki jih je nepoznavanje rešitev drago stalo.

 • Ker želimo, da pri načrtovanju energetskega koncepta pri novogradnji ali sanaciji čim bolj zmanjšate možnosti za drage napake tako pri odločitvah kot izvedbi.

 • Ker vam bomo pomagali poiskati prihranke za vaš družinski proračun.

 • Ker nam lahko vnaprej zaupate svojo situacijo in vam predlagamo najboljše energetske rešitve brezplačno na delavnici.
 • Ker smo za izvedbo delavnice pridobili energetskega strokovnjaka, ki je na nacionalnem in evropskem nivoju prejel številna priznanja za svoje inovativne energetske rešitve.

Delavnico bo izvedel dr. Simon Muhič

 • Dr. Muhič je član številnih strokovnih združenj, med drugim Slovenskega združenja za energetiko, American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers, upravnega odbora EU projekta COST in še bi lahko naštevali.
 • Od leta 2011 je energetski manager občine Ivančna Gorica, kjer je zasnoval in vodil številne odmevne projekte. Eden bolj odmevnih je zasnova skoraj nič emisijskega območja Vzgojno-izobraževalnega centra v Ivančni Gorici. Od leta 2013 je direktor malega podjetja, Inštituta za obnovljive vire energije in učinkovito rabo eksergije, INOVEKS d.o.o., ki aktivno sodeluje pri razvoju skoraj nič-energijskih tehnologij ter na področju kakovosti zraka v prostorih. Za sodelovanje pri razvoju sistema skoraj nič-energijske stave s sistemom SOLINTERRA je dobil nagrado TARAS.
 • Dr. Simon Muhič želi kot inovativen, praktičen in energetski strokovnjak vse obetavne energetske tehnologije ter njihovo kombinacijo preveriti tudi v praksi, zato je njegov dom edinstven energetski laboratorij. Na delavnicah vam bo na podlagi izkušenj zaupal, kaj se je iz svojih empiričnih metod naučil in pri čem se visokoleteče komercialne obljube niso uresničile.

Prijava na delavnico

 

Stopite v stik z nami

Informacije glede delavnic ter strokovnih vsebin in druge vsebine operacije vam lahko posredujemo na različne načine. Lahko nas pokličete, nam pišete na e-naslov ali prek spletnega obrazca. Priporočamo vam, da se prijavite tudi na naša obvestila, prek katerih vas bomo obveščali o novih vsebinah na tej spletni strani ter vas povabili na brezplačne delavnice.

 

+386 1 600 3000

PO-PE: 8.00-15.00