Prednosti in slabosti obnovljivih virov energije pri energetski oskrbi stavb

Delavnica je za udeležence brezplačna. Število mest je omejeno.

V medijih je že veliko napisanega o uporabi obnovljivih virov energije. Iz vseh informacij pa zelo težko ugotovimo, kateri sistem ali kombinacija sistemov je za konkretno stavbo, pa naj gre za novogradnjo ali adaptacijo, najbolj primeren in stroškovno najbolj učinkovit.

Na delavnici bomo govorili o prednostih in tudi slabostih (o teh mediji navadno ne pišejo) najbolj pogosto izbranih energetskih sistemov, natančneje toplotne črpalke, fotovoltaike, termosolarnih sistemih in o biomasi (drva, sekanci, peleti). Različne situacije narekujejo različno izbiro enega ali kombinacije dveh energetskih sistemov. Predstavili vam bomo tudi stroškovne vidike, tako da boste pri novogradnji ali adaptaciji bivalnih ali poslovnih stavb “oboroženi” z dovolj zanesljivimi informacijami za lažjo izbiro energetskega sistema.

Delavnica Dolenjske Toplice

 

Kdaj?

Dolenjske toplice, torek, 3. september 2019 od 18.00 – 19.30

Kje?

Sejna dvorana Občine Dolenjske Toplice, Sokolski trg 4, Dolenjske Toplice. Kako do nas? Parkiranje je možno brezplačno v neposredni bližini.

Delavnica Žužemberk

 

Kdaj?

Žužemberk, torek, 10. septembra 2019 od 18.00 do 19.30.

Kje?
Sejna soba Občine Žužemberk, Grajski trg 26, Žužemberk. Kako do nas? Parkiranje je možno brezplačno v neposredni bližini.

Zakaj ne smete zamuditi te delavnice?

  • Ker je vsebina delavnice zasnovana na resničnih praktičnih primerih in najboljših praksah.

  • Ker vas bomo oborožili z znanji, s katerimi boste lažje izbirali in izbrali najboljše ponudbe na trgu (in vas različni prodajalci ne bodo več uspeli prepričati v dražje in manj učinkovite investicije).

  • Ker vam bomo predstavili težave drugih investitorjev, ki jih je nepoznavanje rešitev drago stalo.

  • Ker želimo, da pri načrtovanju energetskega koncepta pri novogradnji ali sanaciji čim bolj zmanjšate možnosti za drage napake tako pri odločitvah kot izvedbi.

  • Ker vam bomo pomagali poiskati prihranke za vaš družinski proračun.

  • Ker nam lahko vnaprej zaupate svojo situacijo in vam predlagamo najboljše energetske rešitve brezplačno na delavnici.
  • Ker smo za izvedbo delavnice pridobili energetskega strokovnjaka, ki je na nacionalnem in evropskem nivoju prejel številna priznanja za svoje inovativne energetske rešitve.

Delavnico bo izvedel dr. Simon Muhič

  • Dr. Muhič je član številnih strokovnih združenj, med drugim Slovenskega združenja za energetiko, American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers, upravnega odbora EU projekta COST in še bi lahko naštevali.
  • Od leta 2011 je energetski manager občine Ivančna Gorica, kjer je zasnoval in vodil številne odmevne projekte. Eden bolj odmevnih je zasnova skoraj nič emisijskega območja Vzgojno-izobraževalnega centra v Ivančni Gorici. Od leta 2013 je direktor malega podjetja, Inštituta za obnovljive vire energije in učinkovito rabo eksergije, INOVEKS d.o.o., ki aktivno sodeluje pri razvoju skoraj nič-energijskih tehnologij ter na področju kakovosti zraka v prostorih. Za sodelovanje pri razvoju sistema skoraj nič-energijske stave s sistemom SOLINTERRA je dobil nagrado TARAS.
  • Dr. Simon Muhič želi kot inovativen, praktičen in energetski strokovnjak vse obetavne energetske tehnologije ter njihovo kombinacijo preveriti tudi v praksi, zato je njegov dom edinstven energetski laboratorij. Na delavnicah vam bo na podlagi izkušenj zaupal, kaj se je iz svojih empiričnih metod naučil in pri čem se visokoleteče komercialne obljube niso uresničile.

Prijava na delavnico

 

Stopite v stik z nami

Informacije glede delavnic ter strokovnih vsebin in druge vsebine operacije vam lahko posredujemo na različne načine. Lahko nas pokličete, nam pišete na e-naslov ali prek spletnega obrazca. Priporočamo vam, da se prijavite tudi na naša obvestila, prek katerih vas bomo obveščali o novih vsebinah na tej spletni strani ter vas povabili na brezplačne delavnice.

 

+386 1 600 3000

PO-PE: 8.00-15.00